Alkusanat

Koen tarpeelliseksi kirjata muistiin ja jakaa kokemuksiani kulttuurin alalta. Eläkkeelle jäätyäni suureksi sisällöksi elämässäni ovat muodostuneet käynnit museoissa, näyttelyissä, konserteissa, teattereissa ja muissa kulttuuritilaisuuksissa. Kotikaupungissani on tarjolla runsas valikoima kaikkea innostavaa.  Matkustellessani koti- ja ulkomailla koen hienoja kulttuurielämyksiä, joita haluan suositella muillekin. Siinä päällimmäiset syyt tämän blogin aloittamiselle. 

Olipa sää millainen tahansa, aina voi piipahtaa museoon. Erityisen helpoksi sen tekee Museokortti. Vuosimaksulla, joka v. 2019 on 69 euroa, pääsee 280 museoon Suomessa niin monta kertaa kuin haluaa. Niinpä saman näyttelyn voi käydä katsomassa useampaankin kertaan, jos ei ehdi kerralla katsoa kaikkea. Jyväskylässä on pääkohteisiin vapaa pääsy aina perjantaisin ja siitä onkin tullut suosittu näyttelyissäkäyntipäivä.

Jyväskylän Taidemuseossa avautui helmikuun alussa taidemaalari Nanna Suden värikylläisten teosten näyttely (12.5. asti)  ja alagalleriassa  hänen kiinalaisen kollegansa Canal Cheong Jagerroosin näyttely (31.3. asti). Molemmat taiteilijat tuovat oivallisen väriterapiakokemuksen Suomen talven keskelle. Niistä huokuu ilo, kesä, toivo. Suosittelen. 



Kuvassa Nanna Suden asetelma Bites. Nanna Susi oli vuoden nuori taiteilija v. 2000.

Kommentit